perjantai 23. syyskuuta 2016

Vesileikkuu & flatpack-rakenne


Vesileikattu karhu toimii luokassamme tilanjakajana. 

Mitä se vesileikkuu noin niinku ylipäätään on? 

Vesileikkuussa on korkeapaineinen vesisuihku joka irroittaa materiaalia leikattavasta kappaleesta ja huuhtelee sen pois. Painetta voidaan vaihdella tarkoituksen mukaan. Vesileikkuulla voidaan leikata mitä tahansa paperista metalliin. Leikkuri käyttää CAD-pohjaista ohjelmaa. 

Kevyempiä materiaaleja leikatessa käytetään terminä puhdasvesileikkausta. Abrassiivileikkaukseksi kutsutaan menetelmää, jossa veden sekaan lisätään hiekkaa. Abrassiivileikkausta käytetään kovien materiaalien työstämisessä. 




Tässä suunnitelmani piirrosvaiheessa. 
Meidän piti ideoida uusi sermi luokkatilaan trendien mukaan. Valitsin flamingon, koska niitä on näkynyt erilaisissa printeissä nyt viimeaikoina. Tarvitsin useamman flamingon (elävät ne laumoissa muutenkin) sillä painopiste piti saada jakaantumaan tasaisesti jotta ne pysyvät pystyssä. 

Käytämme illustratoria graafiseen tekemiseen. Pentool-työkalulla piirsin flamingon sekä monistin ja pienensin sen. Myöhemmin työ pitää kääntää CAD-ohjelmaan sopivaksi. 

Kuva: ecouterre.com

maanantai 5. syyskuuta 2016

Julisteet

Ensiksi pitää hehkuttaa, että mä niiiiiiin rakastan pinterestiä! Sieltä löytyy kaikkea siistiä, hauskaa, inspiroivaa... ihan mitä vaan. Ennen nukahtamista mulla on tapana selailla sieltä kaikkea. Valitettavan usein huomaan "oho, kello on jo neljä", mutta kun taulu toisensa jälkeen kuljettaa eteenpäin. Ja mies kiittää kun löydän kivoja DIY-projekteja joita se joutuu  pääsee toteuttamaan. 

Tässä on 10 julistetta sekalaisessa järjestyksessä jotka miellyttivät minun visuaalista silmääni. Koska olen vähemmän hyvä analysoimaan syvällisesti yhtään mitään, saatte haparoivan pintaraapaisun jonka 6 vuotias lapsenikin varmasti osaisi.


Pidän julisteen selkeydestä ja luonnonläheisestä värityksestä. Siinä on paljon ilmaa joka helpottaa lukemista. Katse kohdistuu julisteen keskiosaan. 


Koska pyöreä muotokieli jatkuu tässäkin julisteessa, tulee mieleen muumilaakson tarinoista Niiskun tokaisu "pyöreä muoto kiihottaa minua" (näköjään minuakin) ja joudun pidättämään naurua. Juliste on hyvin selkeä ja helposti tulkittava.

 Juliste on hyvin yksinkertainen ulkomuodoltaan, mutta minusta se on kaunis. 



Luontoteema jatkunee tässäkin julisteessa, jonka neonvärinen neliö rikkoo hauskasti. Tausta on kaunis ja rauhallinen. Julistetta on helppo lukea. 


En tiedä miellyttikö tämä siksi, että rakastan lukea kirjoja. Lisäksi musta ja valkoinen toimii useimmiten yhdessä.  


Tässä julisteessa on paljon ilmaa. Teksti on selkeää ja helposti luettavissa. Taustaväri on levollinen ja saa avaimen hyvin esille. 


Pinkki on minun salainen lempparivärini. Katse keskittyy väriläiskään josta se ohjautuu luonnollisesti alaspäin. 
Tämä on jälleen kaunis ja rauhallinen juliste. Vesivärit tuntuvat olevan se juttu vuonna 2016. 


Juliste on selkeästi luettavissa. Tausta ohjaa katseen keskelle. Sitruunat näkyvät hauskasti tekstiosion läpi. Fontti on helppolukuista. 
Katse kiinnittyy B:hen ja hauskasti tausta on samaa palmukuviota. Itse teksti on valkoisella pohjalla, joka tuo tekstin selkeämmin esille. Tykkään ryhmityksestä, vaikkakin teksti on kaikki yhdessä klimpissä. 

Pidän selkeistä, rauhallisista julisteista. Joku voisi sanoa, että ne ovat tylsiä ja turvallisia. Pitänee opetella rikkomaan hieman rajoja. Siihen asti mennään näillä. 

<3 Kiki

Näyttelyn suunnittelu

Näyttely on viestintää tilassa. Sen tarkoituksena on tiedottaminen, kaupankäynti tai puhtaasti vain viihdyttää. 

Ensimmäisenä tarvitaan idea näyttelystä. Meillä lopullinen idea oli valokuvanäyttely salolaisista yrittäjistä. Suunnitelmaa oli suhteellisen helppo lähteä työstämään, sillä siihen tiedettiin osallistuvan vain tämän luokan opiskelijat. Oli selkeää kenelle tehtäviä pystyi delegoimaan. 

Itse toimin graafisessa tiimissä: vastasimme näyttelyn graafisesta ilmeestä, esimerkiksi kutsut, mainosjuliste ja yrityskortit. 

Yksi alkuperäisversio näyttelyn julisteesta. 



Näyttelyn suunnittelussa tarvitaan ripustussuunnitelma. Tätä varten piti rakentaa näyttelystä pienoismalli ja tulostaa valitut teokset minikoossa sen seinille. Paikan päällä suunnitelmat tietysti muuttuvat, osa teoksista joudutaan vaihtamaan tai jättämään pois. 
Jokainen esine on samanarvoinen ja jokaiselle teokselle on mietittävä paras paikka tilassa. Henkilökohtaisesti minun on pitänyt opetella RR-lyhenteelle uusi merkitys, lähihoitaja-minälleni se merkitsi verenpainetta, mutta visualisti-minäni tulkitsee sen RYHMITÄ ja RYTMITÄ joka liittyy kokonaisuuksien luomiseen.
 
Muistiinpanoja ripustuksista. 
Voisin kirjoittaa muistiinpanojeni pohjalta vaikka kuinka näyttelyn suunnittelusta, mutta kun ei ole tarkoitus tehdä romaania tai kyllästyttää ketään kuoliaaksi, niin jätän sen tekemättä. 

<3 Kiki

lauantai 3. syyskuuta 2016

Eka koulupäivä ja yrittäjyysnäyttely


Minäpä aloitin visualistin opinnot Salossa elokuussa 2016 ja tämä blogi kertoo matkani ammattilaiseksi. Oon ihan poropeukalo mitä tulee koneilla työskentelyyn. Jos oppi menee perille, blogin visuaalinen ilme muuttuu tyylikkäämmäksi, haha

Koulureppuna toimii klassikko. 

No kuis se eka päivä sujui? Näin jälkikäteen en muista siitä juurikaan. Minut ylennettiin toisen vuoden opiskelijoiden joukkoon. He olivat aloittaneet syksyn ensimmäisen projektinsa, valokuvanäyttelyn suunnittelun yrittäjyysviikolle. Minut iskettiin yhden pienryhmän jatkoksi ja siinä yritin haparoivasti tutustua kanssaopiskelijoihini ja ottaa osaa suunnitteluun. 

Jee, kalenterille on käyttöä opiskelun myötä.

Me teemme kaikki opiskelutyöt asiakastöinä. Ensimmäinen projekti(ni) oli siis valokuvanäyttely yrittäjistä. Jokaisen opiskelijan tuli etsiä paikallinen yrittäjä joka innostuisi kuvattavaksi ja haastateltavaksi näyttelyyn. Mietimme ketkä yrittäjät haluaisimme valita. Tämän jälkeen pohdimme haastattelun runkoa ja myyntipuhetta näyttelystä. Siinäpä se eka päivä menikin. 

Hei vain seuraavaan kertaan! 

<3 Kiki